Ring og hør mere
24 84 03 55
Bagsværd

Presse

Presseansvarlig i Fonden Boskov:

Anders Nørgaard
Tlf: 24 84 03 55
Email: info@fondenboskov.dk
 
Fra psykisk syg til livsglad studerende

Ophold på botilbud var vejen ud af voldsomt problem

Skrevet af Niels Rasmussen, Gladsaxe Bladet - d. 2. februar 2015

Livet var rent kaos. Uro og frustrationer prægede tilværelsen. Men nu er det hele vendt til en positiv tilværelse med stabilitet, glæde og masser af kvalitet.
Niclas er en af succeshistorierne inden for psykiatrien.

Boskov blev min redning
For ca. 5 år siden begyndte Niclas at tage stoffer i form af kokain, som hurtigt blev en afhængighed. Dette udviklede sig med tiden til psykisk sygdom og en diagnose i form af skizofreni. Konsekvenserne for Niclas blev store, da han fik problemer med at passe sin uddannelse, ragede uklar med familien og vennerne, og generelt levede i kaos i denne periode.
Han blev midlertidig indlagt på Skt. Hans, som er et psykiatrisk hospital, og for to år siden hjalp kommunen ham videre. De visiterede ham til Fonden Boskov, som er et botilbud for psykisk syge beliggende i Bagsværd.
-Boskov blev min redning – her fik jeg tryghed og støtte til at få hverdagen til at fungere igen. De hjalp mig med at få økonomien på ret køl og med at finde en praktikplads, så jeg kunne få noget indhold i hverdagen, siger Niclas.
Praktikpladsen blev fundet med hjælp fra Next Job, som havde kontakt til Børnehaven Midgård i Bagsværd. Her kom Niclas i praktik i et halvt års tid, hvor han klarede det rigtigt godt.
-Niclas var en god og pålidelig arbejdskraft og udviklede sig hele tiden, siger lederen af Midgård, Roger Radin.
Det blev belønnet med et vikariat i vuggestuen, som ligger i bygningen ved siden af.
-Jeg har været rigtig glad for min tid i både børnehaven og vuggestuen og er meget taknemmelig for at de gav mig chancen for at arbejde her. De har været meget fleksible, hvilket har været en stor hjælp for mig, siger, Niclas.

Pædagogseminariet
Niclas har længe drømt om at begynde på pædagogseminariet, men fik afslag på ansøgningen i sommer. Han søgte dog igen og kom ind på seminariet i Sydhavnen, hvor han begyndte i går.
Samtidig har han fået det så godt psykisk, at han flyttede fra Boskov d. 1. februar for at flytte sammen med sin kæreste igennem 2 år. De er nu flyttet sammen i hendes lejlighed på Amager og Niclas begynder nu et nyt liv med kæreste, fælles bolig og uddannelse. Det ser han frem til og er ikke nervøs for at falde tilbage til det kaotiske liv han havde tidligere. ”Den tid har jeg ikke lyst til at vende tilbage til og jeg har nu fået så meget styr på mit liv, at jeg godt kan klare lidt modgang” udtaler Niclas.

Har taget ansvar for eget liv
Leder af Fonden Boskov, Anders Nørgaard er ikke i tvivl om hvorfor det er lykkedes Niclas at komme videre fra Boskov og tilbage til ”det virkelige liv”.
-Niclas er et forbillede for alle som har det svært psykisk. Han har på trods af en hård tid formået at tage ansvar for sit eget liv og udnytte den støtte og hjælp, som han er blevet tilbudt af Boskov og de andre instanser som har været inde over. Han er et godt bevis på, man med den rette støtte og indstilling kan komme ud på den anden side og få et liv som mange andre drømmer om
– Vi støtter med hjælp til at finde en dagbeskæftigelse og få beboerne af sted, men det er stadig dem selv, som skal bidrage mest, hvis det skal lykkes at udvikle sig i den rigtige retning. Samtidig roser han lokalsamfundet for at bidrage til at hjælpe de psykisk syge. ”Vi har flere beboere som har været ude i de lokale institutioner og det er meget sympatisk og vigtigt at de bakker om de mennesker som har det svært og giver dem muligheden for at komme videre i livet. Det har stor betydning for at vi kan få flere succeshistorier som Niclas´, siger Anders Nørgaard.

 
 Kontakt os
Kontakt os med spørgsmål eller lignende på telefon 24 84 03 55, eller via formularen herunder:
Navn:
*
Telefon:
*
E-mail:
*
Evt. besked:
 
Fonden Boskov | Vadstrupvej 41 | 2880 Bagsværd | Tlf. 24 84 03 55 | info@fondenboskov.dk