Ring og hør mere
24 84 03 55
Bagsværd

Anerkendende pædagogik

Som pædagogisk metode er Anerkendende pædagogik udgangspunktet for den personlige udvikling hos beboeren. Beboerne oplever et positivt og fremadorienteret miljø, hvor anerkendelse af den enkelte er vægtet højt.
 

Muligheder fremfor begrænsninger

Anerkendelsen er baseret på ligeværd, der blandt andet betyder, at beboeren betragtes som et individ med egne rettigheder og egen identitet. Anerkendelsen ses blandt andet gennem en lyttende og åben kommunikation, hvor der stilles åbne og undrende spørgsmål.

Derudover fokuserer vi altid på muligheder fremfor begrænsninger, og vi tror på at den enkelte beboer magter den opgave, der stilles foran ham/hende.
 

Hvorfor Anerkendende pædagogik?

Anerkendelse er et dybt menneskeligt behov. Vi har alle brug for at blive set, hørt og forstået.

Hos Boskov anvender vi derfor Anerkendende pædagogik som en måde, hvorpå beboeren styrker sit selvværd og selvbevidsthed. Det beror dog på en ligeværdighed mellem pædagog og beboer, og vi forsøger derfor altid at finde det bedst mulige match mellem beboer og tilknyttet pædagog.

Mennesker påvirker hinanden – både gensidigt og gentagende. Og med disse påvirkninger udvikler mennesket sig. Beboeren bliver på denne måde bevidst om sig selv og andre og bliver samtidigt mere selvstændig, da han/hun oplever anerkendelse fra en modpart.
 

Vi er alle noget værd

Når først beboeren ser sig selv og andre som værdifulde subjekter med egne oplevelser, følelser, tanker, holdninger, potentialer osv., er der grundlag for en succesfuld udvikling, der giver beboeren ro samt tryghed og tillid til egne kompetencer. Samtidigt vil det være med til at skabe gode relationer til ligesindede, som giver beboeren den anerkendelse og værdsættelse han/hun har behov for.

Anerkendende pædagogik bidrager altså til at give beboeren en anerkendende tilgang, i form af kærlighed og forståelse. For beboeren betyder det en sænkning af parader, følelsen af tryghed samt en åbenhed overfor kreativitet og lærenemhed. Derudover bliver beboerne i stand til at danne egne meninger og holdninger om ting, da de hviler i sig selv.
 

Kontakt Boskov

Har du spørgsmål eller ønsker du at vide mere om Anerkendende pædagogik i praksis hos Boskov, er du velkommen til at kontakte os på telefon 24 84 03 55, mail info@fondenboskov.dk eller via vores kontaktformular her på siden.
 Kontakt os
Kontakt os med spørgsmål eller lignende på telefon 24 84 03 55, eller via formularen herunder:
Navn:
*
Telefon:
*
E-mail:
*
Evt. besked:
 
Fonden Boskov | Vadstrupvej 41 | 2880 Bagsværd | Tlf. 24 84 03 55 | info@fondenboskov.dk