Ring og hør mere
24 84 03 55
Bagsværd

Anerkendende pædagogik

Som pædagogisk metode er Anerkendende pædagogik udgangspunktet for den personlige udvikling hos dig. Som beboer oplever du et positivt og fremadorienteret miljø, hvor anerkendelse af dig og det som du står for er vægtet højt.
 

Muligheder fremfor begrænsninger

Anerkendelsen er baseret på ligeværd, der blandt andet betyder, at du bliver betragtet som et individ med egne rettigheder og egen identitet. Anerkendelsen oplever du blandt andet gennem en lyttende og åben kommunikation, hvor der stilles åbne og undrende spørgsmål.

Derudover fokuserer vi altid på dine muligheder fremfor begrænsninger, og vi tror på at du magter den opgave, der stilles foran dig.

 

Hvorfor Anerkendende pædagogik?

Anerkendelse er et dybt menneskeligt behov. Vi har alle brug for at blive set, hørt og forstået.

Hos Boskov anvender vi derfor Anerkendende pædagogik som en måde, hvorpå du styrker sit selvværd og selvbevidsthed. Det beror dog på en ligeværdighed mellem pædagog og beboer, og vi forsøger derfor altid at finde det bedst mulige match mellem dig og den pædagog som bliver tilknyttet som støtte/kontaktperson.

Mennesker påvirker hinanden – både gensidigt og gentagende. Og med disse påvirkninger udvikler mennesket sig. Du bliver på denne måde bevidst om dig selv og andre og bliver samtidigt mere selvstændig, da du oplever anerkendelse fra en modpart.
 

Vi er alle noget værd

Når først du ser sig selv og andre som værdifulde subjekter med egne oplevelser, følelser, tanker, holdninger, potentialer osv., er der grundlag for en succesfuld udvikling, der giver dig ro samt tryghed og tillid til egne kompetencer. Samtidigt vil det være med til at skabe gode relationer til ligesindede, som giver dig den anerkendelse og værdsættelse som du har behov for.

Anerkendende pædagogik medvirker altså til at give dig en anerkendende tilgang, i form af kærlighed og forståelse. Som beboer betyder det, at du sænker dine parader og føler tryghed samt åbner op for kreativiteten og lærenemheden. Derudover bliver du bedre i stand til at danne egne meninger og holdninger om ting, da du hviler i dig selv.

 

Kontakt Boskov

Har du spørgsmål eller ønsker du at vide mere om Anerkendende pædagogik i praksis hos Boskov, er du velkommen til at kontakte os på telefon 24 84 03 55, mail info@fondenboskov.dk eller via vores kontaktformular her på siden.
 Kontakt os
Kontakt os med spørgsmål eller lignende på telefon 24 84 03 55, eller via formularen herunder:
Navn:
*
Telefon:
*
E-mail:
*
Evt. besked:
 
Fonden Boskov | Vadstrupvej 41 | 2880 Bagsværd | Tlf. 24 84 03 55 | info@fondenboskov.dk